dijous, 19 de juliol de 2012

Triatló de Pont de Suert i Travessia Illa des Porros – Cala Viola
Triatló Olímpic de Pont de Suert (15-7-12)


El passat cap de setmana dos membres de l’equip Triatló INEF Lleida es van desplaçar a Pont de Suert per participar en el campionat de Catalunya absolut de Triatló modalitat Olímpica.  Les baixes temperatures del matí van obligar a la utilització de neoprè en el sector de natació. Joel Farrà va sortir de l’aigua amb un temps de 23:30 (64e), mentre que Damià Vericat  va necessitar 30:46 (249e) per tal de cobrir els 1500 metres de natació. En el sector de ciclisme tan el Joel com el Damià van intentar rodar ràpid per tal de recuperar posicions. Els ritmes eren alts i molts cops era difícil mantenir-se als grups capdavanters. Tot i no ser un circuit amb molts desnivells, l’ascens fins Llesp desgastava poc a poc als triatletes. El Joel van tancar el cronòmetre en aquest sector amb un promig de 34,8 km/h, el 87e millor temps. El Damià amb un promig de 33,4 km/h va marcar el 148e millor temps, recuperant així nombrosos posicions. Conjuntament amb el ciclisme, la cursa a peu (10 km) també va ser clau per als triatletes; el Joel, amb  un ritme constant durant tot el sector va parar el cronòmetre amb un temps de 39:20, mentre que el Damià, seguint un ritme molt progressiu i recuperant posicions, va necessitar 40:07 per acabar aquest últim sector. 


Així, el Joel va acabar en la 72a posició de la general mentre que el Damià el 151. Ambdós corredors es van mostrar molt satisfets dels resultats i del bon ambient durant tot el cap de setmana on Pont de Suert es va emplenar de triatletes d’arreu de l’estat català.


Travessia Illa des Porros – Cala Viola (13-7-12)El passat divendres 13 de juliol David Sintes va disputar una de les travessies del circuit organitzat per primera vegada que uneix diferents illots del voltant de l’illa de Menorca amb aquesta. Aquesta vegada es tractava de travessar un recorregut de 2070 metres des de l’Illa des Porros fins Cala Viola, encara que hi havia molta mala mar i la sensació era d’haver-ne nedat més de 3000.

Finalment David Sintes va realitzar la travessia amb un temps de 1 hora 5 minuts i 8 segons, i diu que no va tenir molt bones sensacions dins el mar perquè estava més concentrat en poder respirar correctament quan no vingués una ona que en la freqüència de nado, excepte els últims 200 metres que estava més a prop de la costa i no havia ones.Tot i el seu mal esperat debut, tornaria a fer una altra travessia si el mar estigués millor ja que va disfrutar amb aquesta nova experiència.


dilluns, 2 de juliol de 2012

12 hores non-stop de ciclisme, Vinallop (Baix Ebre)


El passat dissabte Damià Vericat va participar a les 12 hores non-stop de Vinallop, cursa ciclista de resistència per equips en un circuit d'1,2 km dissenyat per a la practica del ciclisme. Damià fou un dels membres de l'Equip PC Baix Ebre Pro. Hi van participar un total de 14 equips amb un màxim de 6 ciclistes per equip. 


Des d'un bon principi es va imposar un ritme molt alt. Els intents d'escapada van ser múltiples, fet que, conjuntament amb les elevades temperatures, debilitava poc a poc els ciclistes. L'equip Lizarran va ser el primer d'agafar certa avantatja sobre la resta de participants. Per darrera, hi havia un total de 6 equips empatats que lluitaven per no perdre les opcions de podi. A falta de dos hores per a l'acabament, el Lizarran va certificar que seria novament l'equip campió d'aquesta segona edició de la cursa mentre que, un total de 5 equips encara tenien opcions de pujar al podi. Entre ells es trobava l'equip del Damià Vericat. Els últims relleus van ser claus. A falta d'una hora l'equip PC Baix Ebre Pro es trobava en la quarta posició a una sola volta de avantatja de l'equip Bici10.com, i a una volta menys dels segons i tercers classificats.


El PC Baix Ebre Pro tenia opcions de pujar al podi, així que va marcar un ultima tanda de relleus molt rapida per tal de desgastar als dos equips que el precedien i, almenys, consolidar la quarta plaça. Tot i els nombrosos intents, el PC Baix Ebre Pro no va poder pujar al podi i va acabar en la quarta posició. Un cop finalitzada la cursa, els ciclistes gaudiren de fideuà, llonganissa i botifarra negra. 


El proper any l'equip Triatló INEF Lleida estudiarà la possibilitat de formar un equip per participar en aquesta prova de resistència.